In en rond het huis zal je wel vaker worden geconfronteerd met problemen betreffende sanitair en de aanvoer van water. Maar ook bij de verwarming kunnen er zich de nodige problemen voordoen. Vaker zijn deze makkelijk zelf te verhelpen. Denk maar aan het vervangen van een kraan of een eenvoudige verstopping in de wasbak. Indien het gaat om problemen die liever niet zelf op te lossen zijn, omdat de kans op schade bijvoorbeeld groter wordt, zal er een loodgieter ingeschakeld moeten worden. Voor de onderstaande 5 problemen schakel je dus echt een loodgieter in:

  • Een CV installatie die het niet meer doet. Een moderne installatie vereist speciaal gereedschap waarmee de oorzaak kan worden opgespoord. Er is zelfs sprake van speciaal apparatuur dat gebruikt moet worden gebruikt om foutencodes af te lezen. Dit zal je dus absoluut niet zelf kunnen doen, ook omdat bij verkeerde handelingen er grote schade kan worden aangebracht. Ook zal eventuele garantie komen te vervallen als je zelf aan de installatie gaat sleutelen.
  • Een verstopte afvoer waarvan de oorzaak en ligging moeilijk te achterhalen is. Bij een verstopte afvoer waar er, na eventueel zelf geprobeerd te hebben deze te verhelpen, nog geen oplossing in zicht is, zal een loodgieter een ware uitkomst bieden.
  • Een lekkage van de waterleiding waarbij het lek zich op een moeilijk zichtbare plek bevindt. Denk maar aan leidingen die zich in de vloer bevinden of achter de wand. Draai in zulke gevallen gelijk de hoofdkraan dicht om grote waterschade te voorkomen.
  • Een bevroren waterleiding. Indien de leidingen al bevroren zijn is het raadzaam direct een loodgieter in te schakelen. Deze kent de juiste procedures om de leidingen te laten ontdooien en schade te voorkomen. Eventuele schade kan ook direct worden verholpen. Het voordeel van het inschakelen van een loodgieter bij bevroren leidingen is ook dat er maatregelen kunnen worden getroffen om te voorkomen dat het probleem zich weer gaat voordoen.
  • Het verleggen van leidingen bij een verbouwing of de aanleg van nieuwe leidingen. Deze klus kan het best worden overgelaten aan een loodgieter. Vooral bij de aanleg van nieuwe leidingen waarbij de installatie zal worden gekeurd moet een loodgieter er aan te pas komen.

Schakel dus een loodgietersbedrijf in Utrecht in om bij bovenstaande problemen op een deskundige wijze deze te verhelpen. Een gecertificeerd bedrijf zal ook nog op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van waterleiding en verwarming.

Call Now Button