Heb je last van een lage waterdruk in huis? Dat is vaak al snel te merken. Wanneer de waterdruk lager is dan normaal dan merk je dat vaak al meteen aan de kraan die je open draait. Het water komt er plotseling een stuk minder krachtig uit dan normaal. Daarnaast merk je het ook al snel wanneer je onder de douche staat. Die krachtige straal waar je normaal mee te maken hebt is nu opeens water wat er langzaam uit loopt. Wanneer je last hebt van een lage waterdruk dan kan dat verschillende oorzaken hebben. Hieronder hebben wij de mogelijke oorzaken van een lage waterdruk vermeld.

De oorzaken van een lage waterdruk

Een te lage waterdruk kan verschillende oorzaken hebben. Ten eerste kan het komen doordat er een lekkage in een van de leidingen zit. Wanneer er een lekkage in de leidingen zit betekent dit dat het water er door een lek gedeeltelijk uit kan stromen en de druk op het water minder kan worden. Dit is erg vervelend en in een dergelijk geval is het belangrijk om direct een loodgieter in te schakelen.

Een lage waterdruk kan nog meer oorzaken hebben die een stuk onschuldiger zijn. Zo kan het ook zijn dat het filter in de kraan smerig is en dat het water er daardoor minder goed uit kan stromen. In een kraan zit namelijk een filter en naar verloop van tijd komt hier kalk in te zitten. Hoe langer het filter niet is schoongemaakt hoe meer kalk er in kan komen te zitten. Dit zorgt er uiteindelijk voor dat het water minder makkelijk door de kraan heen kan en er daardoor een lagere druk op de kraan staat.

Verder komt het vaak voor dat er tijdens warme zomerdagen een lagere druk op het water staat. Gedurende de zomermaanden hebben meer mensen vakantie en zijn er dus relatief meer mensen bij huis. Gezien het warme weer laten we het zwembad vol lopen, zetten we de sproeiers aan in de tuin en drinken we meer water. Doordat er massaal veel water gebruikt wordt komt er een lagere druk op het water te staan. Op een warme zomerdag kun je ook altijd even bij de buren kijken wanneer jij een lage waterdruk hebt. Wanneer de druk bij de buren wel normaal is dan is er een grote kans dat er iets anders aan de hand is. Tot slot kan de waterdruk laag staan wanneer de hoofdkraan niet geheel is losgedraaid.

Blijft de waterdruk laag?

Wanneer er geen sprake is van een lage waterdruk en je er zeker van bent dat het filter in de kraan schoon is dan is het verstandig om een loodgieter te bellen. Er kan namelijk iets anders aan de hand zijn, zoals een lekkage. Wanneer je een lekkage in huis hebt dan is het goed om hier zo snel mogelijk op te reageren, voordat er verdere schade ontstaat. Een loodgieter beschikt over de kennis en ervaring om het probleem snel te achterhalen.

Call Now Button