Wij krijgen vaak meldingen binnen van mensen die een verstopping hebben in huis.  Helaas is een verstopping niet altijd op te lossen met een ontstopper. Wanneer wij langskomen om een verstopping te verhelpen dan zien wij in de meeste gevallen dat er de verkeerde middelen door de goot zijn gespoeld. Dit veroorzaakt op den duur een verstopping. Wanneer het verhelpen van een verstopping zelf niet lukt met een ontstopper dan kun je dit het beter overlaten aan een ervaren loodgieter. Wij zien vaker dat mensen zelf hebben zitten knutselen aan de leidingen, waardoor er uiteindelijk een lekkage ontstaat en mensen nog verder van huis zijn.

Een verstopping voorkomen

Een verstopping voorkomen kan echter heel simpel zijn en het hoeft je vrijwel niks te kosten. Door het voorkomen van een verstopping bespaar je in principe een hoop geld, want het laten oplossen van een verstopping kost vaak nog veel meer geld. Het voorkomen van een verstopping kan namelijk al door een zeefje te plaatsen in de gootsteen. Dit kan zowel in de afvoer van de keuken of in het afvoerputje van de badkamer. Etensresten van de borden blijven op het zeefje liggen en alleen het water heeft de kans om weg te spoelen. Hierdoor zal je geen last krijgen van etensresten die vast blijven zitten in de stankafsluiter van de gootsteen, waarna na verloop van tijd een verstopping ontstaat in de leidingen. Zorg er voor dat het zeefje geregeld even schoon wordt gemaakt. Wanneer het zeefje erg smerig is dan kan het ook moeilijk zijn voor het water om door het zeefje te lopen.

Daarnaast kan een dergelijk zeefje ook worden gebruikt in de badkamer. In de badkamer kunnen haren worden tegengehouden die anders in de gootsteen komen te zitten. Een verstopping in de badkamer ontstaat vaak door haren die zich ophopen in het putje van de badkamer, waarna er ook vet resten in komen te zitten.

Op dit moment kan er alleen nog vaak een verstopping ontstaan in het toilet. Een verstopping in het toilet wordt vaak veroorzaakt door overmatig gebruik van toiletpapier of verkeerd materiaal wat mensen proberen door te spoelen. Hierbij kan het handig zijn om een bordje op te hangen waarop staat vermeld dat het toilet alleen is bedoeld voor toiletpapier. Verder kan naast het toilet een pedaalemmer worden neergezet om te voorkomen dat mensen tampons of maandverband doorspoelen.

Toch last van een verstopping?

Heb je toch last van een verstopping gekregen? Wanneer het niet lukt om de verstopping te verhelpen met een ontstopper dan  is het raadzaam om een loodgieter in te schakelen. Via het telefoonnummer op onze website of via het contactformulier kun je bij ons een loodgieter inschakelen. Wij zorgen dat er snel een afspraak wordt ingepland.

Onze loodgieters beschikken over de juiste kennis, ervaring en het gereedschap om het probleem snel op te lossen. Wanneer je wel gebruik hebt gemaakt van een zeefje, maar toch een verstopping hebt dan kan onze loodgieter verder advies geven om een verstopping in vervolg te voorkomen.

Call Now Button