Denk jij dat je last hebt van een lekkage in huis en wil je graag kosten besparen door deze zelf op te sporen? Dan kun je de onderstaande stappen volgen. Op deze manier kun je zelf direct een lekkage vinden en weet je of het nodig is om een loodgieter in te schakelen. Voor de onderstaande stappen hoef je geen technische kennis te hebben. Wanneer het echter niet lukt om een lekkage te vinden, maar ben je er wel zeker van dat er ergens een lekkage in de leidingen zit? Dan wordt geadviseerd om alsnog een loodgieter in te schakelen. Wanneer een lekkage niet wordt gevonden die er wel zit dan kan dat voor veel hogere kosten zorgen.

Hoe vind ik zelf een lekkage?

Om zelf een lekkage op te sporen kun je allereerst alle zichtbare leidingen controleren. Hierbij is het verstandig om de leidingen langs te lopen op vochtplekken of sporen van kalk. Met een stukje keukenrol in je hand kun je langs de leidingen gaan om er achter te komen of er ergens vocht op de leidingen te vinden is. Wanneer er weggewerkte leidingen in huis zitten achter een muur dan kun je deze alleen bekijken door de muur er uit te slopen. Dat is iets wat je liever niet doet en daarom wordt het alleen aangeraden om de muur te slopen wanneer je er zeker van bent dat er een lekkage zit. Een vochtplek op de muur kan een teken zijn dat er een lekkage zit. Echter is het in een dergelijk geval ook verstandig om direct een loodgieter in te schakelen in plaats van de muur te slopen.

Daarnaast kun je in de douche ook zelf proberen om een lekkage op te sporen. Wanneer je in de douche bent en het water kan weglopen dan is het verstandig om de voegnaden te controleren. In de douche heb je namelijk te maken met verschillende voegnaden en wanneer deze niet goed zijn afgedicht dan kan het water hierdoor wegstromen. Dit kun je controleren door een mesje te pakken en langs te randen van de voegnaden te gaan. Druk met een scherp mes natuurlijk ook niet te hard, want we willen geen lekkages maken. Wanneer het mesje echter in de voegnaad kan dan heb jij wellicht het lek gevonden.

De hulp van een professionele loodgieter nodig?

Heb jij wel of geen lekkage gevonden? In beide gevallen kan het verstandig zijn om alsnog een loodgieter in te schakelen. Wanneer je namelijk geen lekkage hebt gevonden, maar toch denkt dat er een lekkage aanwezig is dan is het verstandig om een ervaren loodgieter in te schakelen die een lekkage snel heeft gevonden. Zo weet je zeker dat er verder geen schade in huis zal ontstaan. Wanneer je wel een lekkage hebt gevonden dan dient deze zo snel mogelijk gerepareerd te worden. Wanneer een lekkage wordt gerepareerd dan is het belangrijk dat deze ook daadwerkelijk op de juiste manier wordt gerepareerd, zodat het probleem niet gelijk weer terug komt.

Call Now Button