Beschik jij al over een buitenkraan in de tuin? Vandaag de dag kiezen steeds meer mensen voor een buitenkraan. Dat is ook niet zo vreemd aangezien zo’n kraan eigenlijk onmisbaar is. In de zomer brengen we heel veel tijd door in de tuin en als het dan ook nog een beetje warm is, hebben we die kraan wel nodig. Wanneer de kinderen willen spelen met water bijvoorbeeld of als je de planten water wil geven. Het meest handig is een buitenkraan echter als je de tuinslang wil aansluiten om bijvoorbeeld het gazon te sproeien. Het is immers gigantisch om zo’n slang binnen aan te sluiten. Als je dan ook nog eens de deur open moet laten staan daarvoor, is de lol er snel vanaf. Wanneer je dus nog geen buitenkraan hebt, is het aan te raden deze snel aan te sluiten. Het fijne is dat je dat gewoon zelf kunt doen! Wij hebben alvast de meest belangrijke stappen die je moet nemen hieronder voor je op een rijtje gezet. Wanneer je deze stappen volgt, heb je een buitenkraan zo aangesloten!

Bereid jezelf goed voor

Bij het aansluiten van een buitenkraan is het allereerst erg belangrijk om ervoor te zorgen dat je jezelf goed voorbereidt. Dat betekent in eerste instantie dat je weet wat je wil. Kies bijvoorbeeld een leuke en handige kraan uit die heel goed bij de rest van de tuin past. Daarvoor kun je prima op internet zoeken. Je kunt jezelf natuurlijk ook laten adviseren door een vakman. Zodra je een kraan hebt gevonden, is het tijd om te gaan beslissen waar in de tuin je deze precies wil gaan aansluiten. Niet iedere plaats is namelijk even handig. Eigenlijk zijn er twee verschillende aspecten waar je op moet letten als je een plek uitzoekt. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je de buitenkraan zo dicht mogelijk in de buurt van een bestaande waterleiding legt. Daardoor is het veel eenvoudiger om de kraan aan te sluiten op de waterleiding. Het tweede aspect waar je op moet letten is dat de plaats waar je de kraan hangt een beetje centraal in de tuin hangt. Op die manier kun je er vanaf elke plaats in de tuin goed bij.

Altijd het water afsluiten

Klaar met de voorbereidingen? Dan kun je beginnen met het aansluiten voor de kraan. Er is eigenlijk nog één ding heel belangrijk voordat je begint. Het water moet namelijk worden afgesloten. Dat doe je door de hoofdkraan dicht te draaien en vervolgens het overgebleven water uit de leidingen te laten stromen. Wanneer je dit niet doet, kan dat flinke waterschade tot gevolg hebben en dat wil je natuurlijk niet! Water afgesloten? Boor dan een gat in de muur. Dit doe je uiteraard op de plaats waar je de kraan wilt hebben.

Maak de waterleiding in orde

Vervolgens kun je de waterleiding aan gaan sluiten op de kraan. Ook dat is niet heel ingewikkeld al moet je wel beseffen dat dit een nauwkeurig werkje is. Het is de bedoeling dat je de koperen buis door zaag en er een stukje uit haalt. Precies op dit stukje plaats je een t-stuk. Dat is een speciaal stukje buis waarmee je de waterleiding in drieën kan delen. De oorspronkelijke buis loopt dus door, maar er is een extra buis op aangesloten. Met behulp van deze extra leiding is het mogelijk om de buitenkraan aan te sluiten, zodat ook deze werkt.

Afwerking

Wil je het geheel ook nog mooi afwerken zodat het mooier in de tuin staat? Dat kan natuurlijk. Een gevelkom is daarvoor uitstekend geschikt, vooral omdat je deze eenvoudig kunt installeren. Controleer altijd nogmaals voor lekkages.

Voor het gemak kan je ook al jouw wensen aan een gespecialiseerde loodgieter vertellen en die voltooid heel snel zo een klus.

Call Now Button